Střípky

brundibar
15.2.2012 17:00
Crowdfunding (kickstarter etc.)
Zajímá mě jestli máte někdo zkušenost s Kickstarterem.

Jde o způsob jak získat publicitu a prostředky pro svůj kreativní počin.

Prostředník si sice vezme 5-10%, ale na druhou stranu je to cesta jak získat sponzorský příspěvek nemalé výše na který by jinak takový kreativec nedosáhl.

více tady Kickstarter.com

U nás se chystá podobný projekt Starthead
(díky crowenovi za info)
18.9.2025 15:54 - Chyba
část místního osazenstva by mohlo zajímat aspoň jako filmová zprávaDragon king
18.9.2025 16:20 - sirien
Zaregistroval sem to, ale přiznám se že potom kvalitativnim propadu druhé ságy kdy to šlo tak k čertu že ani nevim jestli sem to dokoukal nebo ne... :/
11.8.2026 19:46 - sirien
Petice za výjimku z EU hardcore byrokracie pro malé tvůrce

via Kin

Kin píše:
Pokud někdy kupujete kostky, knihy, miniatury, cokoliv fyzického od malých tvůrců, podepiště tuhle petici.

Dozvěděl jsem se o ní kvůli jednomu Kickstarteru, který jsem nedávno backnul. Dnes kluk poslal update, že vůbec netuší, jak bude své knihy rozesílat do EU.

Protože EPR určuje, aby náklady na recyklaci nesli výrobci. Jenže pravidla nejsou v rámci EU sjednocená, takže si každý stát nastavuje vlastní systém, registrace i poplatky. Pro malé tvůrce to může být docela likvidační.

A pro někoho, kdo prodá pár stovek výtisků, není moc reálné řešit desítky různých registrací, administrativních povinností a poplatků jen proto, aby mohl poslat knihu zákazníkovi do jiné země EU.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.045814990997314 secREMOTE_IP: 18.97.14.85